Tips & Tricks!

Handig om te weten!

Stroming en watertemperatuur

Een voorbeeld van onverwachte omstandigheden: We visten in het voorjaar 2014 op een langgerekte stuw met een groot diepteverloop en relatief weinig ondieptes. Zoeken dus! Naarmate de luchttemperatuur aanzienlijk steeg, daalde de watertemperatuur… ? Na een periode zonder neerslag stuw begon de stroming aan te trekken? Obstakels die zich onderwater verplaatsen? Zo kun je nog ontelbare vragen verzinnen waarbij ik je zou kunnen helpen!

Aanpak: Stekhoppen? – Veel voeren? – Instant?

Vis je voor het eerst op de Lot of heb je een nieuwe stuw in gedachte? Zet dan niet in op een plek. Maak meerdere voerplekken aan om deze vervolgens af te vissen. Tussen de nachtstekken kun je instant nog op een paar dag stekken instant aan de gang. Krijg je ergens actie dan kun je je plan weer finetunen. Ook hierbij kunnen we helpen. We voeren alvast 2 dagen een paar plekken aan om 2 dagen voorsprong te hebben!

Stuwen

Zoals eerder genoemd zijn de stuwvakken heel divers. De hoger gelegen stuwen zijn wat kleiner, overzichtelijker, ondieper en helderder. De bodem is vaak van steen met enkele zachte plekken waar sediment ligt. Op deze stukken zul je vaak meer wier tegen komen dan de lager gelegen stuwen. De stroming heeft daar meer invloed en de watertemperatuur fluctueert wat heftiger. De lagergelegen stuwen zijn groter en hebben ook een groter bestand aan karper. De stroming heeft minder invloed en is bijna het hele jaar te bevissen. Wat het zo interessant maakt is dat je overal op de Lot kans maakt op een ‘’rivermonster’!
Kan je er geen genoeg van krijgen en wil je nog meer informatie? Bekijk deze verschillende links waar Wouter verteld over zijn sessies op de Lot.

Artikel over bootvissen op de Lot

Artikel over een andere vette sessie op de Lot

Artikel over de film LOT EXPERIENCE 2

Artikel over het bedrijf LOT EXPERIENCE