Le Temple-sur-Lot:

De rivier Le Lot is 481 kilometer lang. Elke stuw heeft zijn eigen charme. Diepe schachten, hoge rotswanden afgewisseld met glooiende heuvels en veel stuwen verbonden door sluizen en barrages die het echt een groot avontuur maken! De Lot ontspringt in het centraal massief en eindigt uiteindelijk in de Garonne. Hier tussen bevinden zich talloze stuwstukken met als een van de laatste Le Temple-sur-Lot!

Het is een stuw met een heel divers karakter. Aan het begin bij Villeneuve is het vrij ondiep met mooie wiervelden en hoge wanden. Als je meer afzakt richting de barrage van Castelmoron wordt de rivier groot, breed en wat dieper. Je kunt er letterlijk alle kanten op. Er zijn bijvoorbeeld ook grote velden waterhyacint. Aan de rand van deze velden kun je perfect vissen en hoor je s ’nachts veel activiteit van het onderwaterleven.

Tijdens onze laatste bootsessie in oktober dit jaar, wisten we alles goed in kaart te brengen en mooie vissen te vangen! Aan dit stuwstuk liggen ook de verschillende pittoreske dorpjes waar je vers brood kan krijgen en boodschappen kan doen. Douchen kan bij de verschillende campings of bij ons thuis.

Bootvissen op een ander stuwstuk?

Wij brengen jou en je vismaat met de boot naar een ander hoger gelegen stuwstuk en halen jullie daar ook weer op. Van te voren kunnen we informatie geven over de actuele omstandigheden, waar je boodschappen kunt doen en of we extra benzine mee moeten nemen voor die week.

Klik op de plaatsnamen voor een kaart op Google Maps.