Meerval

De Lot heeft in de lager gelegen stuwen een mega meervalbestand. Bij ons in Le Temple-sur-Lot wordt net als op karper ook professioneel op meerval gevist. Exemplaren boven de 2.00 meter zijn geen uitzondering. Je kunt vanuit de boot ideaal op meerval vissen. In de ochtend en avonturen ben je als eerste op de meest interessante stekken doordat je op het water overnacht in een luxe uitgeruste visboot. Door de steekstokken met wokkels kun je de boot goed vast leggen en de hengels in de daarvoor bestemde steunen plaatsen. We hebben ook zware ankers met lieren om de boot ook op de diepe buitenbochten van de rivier te positioneren!

De meeste vissers gaan overdag actief met kwakhout en clonkteasers aan de slag met een goede tros wormen, dikke shads worden ook ingezet bij deze vorm van actief meervalvissen. Verder kun je natuurlijk ook vanuit de bijboot met een levend aasvis dicht langs de onderwaterstaande obstakels driften hopend op een snoeiharde aanbeet. Overdag is zijn er natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om op snoekbaars of blackbass te jagen!

S’nachts is het vissen met een levende of dode aasvis verboden net als in geheel Frankrijk en dan kun je juist met pellets aan de gang op de ‘’karpermanier’’ Dit zijn enkele mooie exemplaren, alleen als je weet wat er rond zwemt is er nog zo veel mogelijk. Voor een echte 2 meter plus meervaldril kun je de Lotexperience 3 bekijken!

bootvissen op meerval
catfish fishing holiday
Karpervissen aan de Lot
Meerval vissen frankrijk